Navigatie

Een goed logo is de basis van uw bedrijfsidentiteit

Helaas is nog niet iedereen overtuigd van het belang van het hebben van een goed logo. Dat terwijl het logo een belangrijk onderdeel is van uw huisstijl, wat weer indirect de identiteit van uw bedrijf of onderneming vormt. Een mooi plaatje maakt daarom niet gelijk een goed logo voor een bedrijf, er komt namelijk veel meer denkwerk en vormgeving bij kijken. Veel te vaak kiezen mensen ervoor om een logo zelf te maken met Photoshop of het buurjongetje of neefje dit te laten doen. Wat kan een goed logo voor uw bedrijf betekenen?

De voordelen van een logo

Laat een ding duidelijk zijn: het logo moet perfect bij u en uw bedrijf passen. Het moet namelijk uitstralen waar u voor staat en waar uw klanten naar op zoek zijn. Daarnaast is er uit veelvuldig onderzoek gebleken dat een goed logo op een positieve manier bijdraagt aan het vormen van uw imago. En nog veel leuker: een aantrekkelijk logo waar goed over na is gedacht kan u helpen zichzelf te onderscheiden van uw concurrentie. Dit zijn allemaal belangrijke feiten die een grote invloed kunnen hebben op het succes van uw bedrijf, het toont daarom nogmaals aan wat het belang is van het hebben van een goed logo en wat dit allemaal voor u en uw bedrijf kan betekenen.

Wat maakt een logo nou een goed logo?

Het was al bekend dat u niet zomaar een plaatje of afbeelding die u zelf mooi vindt, kunt kiezen om als logo te functioneren. Dagelijks ziet u waarschijnlijk wel honderden verschillende logo's voorbij komen in uw omgeving. Maar hoe moet u het (laten) ontwerpen van een logo nu wel aanpakken? Bij het ontwerpen van een logo moet u de volgende kernwaarden in uw achterhoofd houden:

Heeft u al nagedacht over het logo van uw bedrijf? Zo niet, dan heeft deze blog zeker aangetoond wat het belang is van het hebben van een goed logo.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Contact gegevens

Frans Strouxstraat 4F
6039 GK, Stramproy - Weert

info@siteclub.nl
(+31) 084 876 1661