Navigatie

Website trends 2016

Het web is een snel veranderende omgeving, het is daarom noodzakelijk om uzelf zo nu en dan op de hoogte te houden van de laatste trends op dit gebied. Maar deze trends veranderen zo vaak, dat u haast niet uitgeleerd raakt! Wilt u dus weten wat dé webtrends van 2016 zijn? Hieronder hebben wij de leukste en meest interessante voor u opgesomd, op een manier dat ze ook begrijpbaar en toepasbaar zijn wanneer u niet zo thuis bent in de wereld van webdesign.

Foute kleuren zijn in

Ziet u wel eens kleuren voorbij komen en denkt u dan "Deze kleur vindt vast helemaal niemand mooi!'? Dan heeft u een juiste kleur gevonden volgens de laatste webtrends. Er wordt namelijk geen gebruik meer gemaakt van standaard, frisse kleuren, maar steeds vaker durven designers te kiezen voor wat minder reguliere kleuren, zoals mosterdgeel en zalmroze. Geen kleur is meer te gek tegenwoordig! Een andere opvallende trend dat ook te maken heeft met kleurgebruik is dat veel marketeers en designers gebruik blijken te maken van een toefje geel in de website. Vooral op sites die wat pit missen doordat er voornamelijk, zwart-, wit- en grijstinten gebruikt zijn, brengt de kleur geel wat spanning en frisheid dat gelijk in het oog springt!

Een 'hero image' op de homepage

Ondanks dat we het eigenlijk allemaal al genoeg gezien hebben, maken nog veel websites gebruik van een homepageslider. Door middel van deze slider worden de producten en diensten bekend gemaakt aan het publiek en worden er enkele verschillende beelden getoond. Durf de uitdaging aan te gaan en kies eens voor één allesomvattende afbeelding, samen met een korte stevige tekst is de boodschap dan eigenlijk al compleet! Less is more zullen we maar zeggen.

Het jaar van originaliteit

Weg met de standaard lay-outs voor websites! 2016 heeft namelijk bewezen dat het qua online trends en websites het jaar van de originaliteit is. Het grootste deel van de websites dat de laatste jaren gebouwd, heeft namelijk de standaard lay-outs voor websites gevolgd. Dit is nu verleden tijd, de websites 2016 slaan een nieuwe weg en laten ons de sfeer van de website ultiem beleven. Het moment is aangebroken om out-of-the-box te denken! Dit hoeft overigens niet ontzettend duur te zijn: u kunt al een mooie mate van originaliteit en uniekheid bereiken door een voordelige website af te nemen bij SiteClub.

Terwijl u nu op de hoogte bent van de webtrends van 2016, kijken wij stiekem alweer uit naar de online trends van 2017! Ook dan zullen wij zeker een blog hierover plaatsen om de leukste trends met jullie te delen.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Contact gegevens

Frans Strouxstraat 4F
6039 GK, Stramproy - Weert

info@siteclub.nl
(+31) 084 876 1661